Monday 4 November 2013

Thermomix



Spaghetti with mussels
Espagueti con mejillones
[ENGLISH] I am now the happy owner of a Thermomix. As if traveling with two kids wasn’t hard enough, in the way back from Spain I brought a Thermomix with us! If you use it all the time, the Thermomix can be a really useful kitchen gadget, you can use it for pretty much everything and then, it becomes a good investment; indeed, some say that it is the kitchen’s Rolls Royce. For some people though, it becomes a very expensive blender with which they cook a few times a year only. Now, I have been thinking about buying one for 5 years now… I am slow, I know J, and finally I decided that buying it while on maternity leave was ideal so I could force myself to use it everyday. In that way I could learn how to use it and adapt my cooking. So far, so good, I am learning and enjoying cooking in my new Thermomix. The list of the dishes I have cooked so far is in the end of the post. Most of the recipes are from Thermomix’s books but I have already started improvising in some of them… that is the case of the spaguetti with mussels which were utterly delicious and G loved them.
Thermomix cooking chicken stew
Thermomix con pollo al chilindron

Pollo al chilindrón – Chicken stew
Cordero a la pastor – Lamb stew with almonds and garlic
Salmorejo – Cold tomato soup (similar to Gazpacho but not the same)
Spaguetti con Mejillones – Spaguetti with mussels
Quiche Lorraine
Fideos con garbanzos y mejillones – Angel hair with chickpeas and mussels
Risotto con pollo y chorizo – Risotto with chicken and chorizo
Guacamole con atún – guacamole with tuna
Ternera estofada - Veal stew 



    


Veal stew  Ternera estofada
[ESPAÑOL] Tengo que anunciaros que al final ya tengo la Thermomix! Y digo al final porque llevaba ya 5 años pensando que si era o no para mí. Al final me decidí y, no contenta con venirme yo sola desde Vigo con 2 niños, me traje una Thermomix también por eso del “más difícil todavía”. La Thermomix, si se usa, es un instrumento de cocina muy útil, de hecho se le ha llamado el Rolls Royce de la cocina; ahora, si no se usa, se puede convertir en la picadora más cara de la historia en la que a veces se hacen un par de recetas al ano. Pues bien, al final me decidi pensando que durante la baja tendría tiempo y motivación para aprender a usarla. Y ha funcionado, estoy encantada aprendiendo a usarla y, lo que es mas importante, ya me estoy animando a improvisar mis propias recetas. La lista de las recetas que hecho hasta ahora esta al final de este post, la mayoría son de los libros de la Thermomix o sacadas de internet pero alguna ya es mia, como, por ejemplo, los espaguetis con mejillones que me quedaron de lujo y le encantaron a G.






2 comments:

  1. Ahora a apuntarse a clases que ahí las tienes a punta pala ;) ¿Te doy sitios web y páginas de Facebook para recetas, ideas, etc.?

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  2. Muchas gracias!! Pues si, dame todos los sitios que quieras. Clases de Thermomix en Sydney?

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