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Spaghetti with mussels Espagueti con mejillones |
[ENGLISH] I
am now the happy owner of a Thermomix. As if traveling with two kids wasn’t
hard enough, in the way back from Spain I brought a Thermomix with us! If you
use it all the time, the Thermomix can be a really useful kitchen gadget, you
can use it for pretty much everything and then, it becomes a good investment;
indeed, some say that it is the kitchen’s Rolls Royce. For some people though,
it becomes a very expensive blender with which they cook a few times a year
only. Now, I have been thinking about buying one for 5 years now… I am slow, I
know J,
and finally I decided that buying it while on maternity leave was ideal so I
could force myself to use it everyday. In that way I could learn how to use it
and adapt my cooking. So far, so good, I am learning and enjoying cooking in my
new Thermomix. The list of the dishes I have cooked so far is in the end of the
post. Most of the recipes are from Thermomix’s books but I have already started
improvising in some of them… that is the case of the spaguetti with mussels
which were utterly delicious and G loved them.
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Thermomix cooking chicken stew Thermomix con pollo al chilindron |
Pollo
al chilindrón – Chicken stew
Cordero
a la pastor – Lamb stew with almonds and garlic
Salmorejo
– Cold tomato soup (similar to Gazpacho but not the same)
Spaguetti
con Mejillones – Spaguetti with mussels
Quiche
Lorraine
Fideos
con garbanzos y mejillones – Angel hair with chickpeas and mussels
Risotto
con pollo y chorizo – Risotto with chicken and chorizo
Guacamole con atún – guacamole with tuna
Ternera estofada - Veal stew
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Veal stew Ternera estofada |
[ESPAÑOL]
Tengo que anunciaros que al final ya tengo la Thermomix! Y digo al final porque
llevaba ya 5 años pensando que si era o no para mí. Al final me decidí y, no
contenta con venirme yo sola desde Vigo con 2 niños, me traje una Thermomix también
por eso del “más difícil todavía”. La Thermomix, si se usa, es un instrumento
de cocina muy útil, de hecho se le ha llamado el Rolls Royce de la cocina;
ahora, si no se usa, se puede convertir en la picadora más cara de la historia
en la que a veces se hacen un par de recetas al ano. Pues bien, al final me
decidi pensando que durante la baja tendría tiempo y motivación para aprender a
usarla. Y ha funcionado, estoy encantada aprendiendo a usarla y, lo que es mas
importante, ya me estoy animando a improvisar mis propias recetas. La lista de
las recetas que hecho hasta ahora esta al final de este post, la mayoría son de
los libros de la Thermomix o sacadas de internet pero alguna ya es mia, como,
por ejemplo, los espaguetis con mejillones que me quedaron de lujo y le
encantaron a G.
Ahora a apuntarse a clases que ahí las tienes a punta pala ;) ¿Te doy sitios web y páginas de Facebook para recetas, ideas, etc.?
ReplyDeleteMuchas gracias!! Pues si, dame todos los sitios que quieras. Clases de Thermomix en Sydney?
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